Web Analytics Made Easy - Statcounter

مساجدی همچون مسجد زیبای نصیرالملک، مسجد مشیر، مسجد وکیل و مسجد عتیق از مشهورترین مساجد تاریخی شهر شیراز هستند که جاذبه گردشگری به حساب می‌آیند. ۱۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۶ استانها فارس نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، صنعت گردشگری را می‌توان یک صنعت پویا و چند وجهی دانست به گونه‌ای که انواع مختلف گردشگری اعم از مذهبی، ورزشی، خوراک، تاریخی، طبیعی و غیره برای آن تعریف شده و هر کدام شاخص‌ها و استانداردهای خود را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

شاخص‌های این نوع گردشگری در ایران و به ویژه استان فارس با ظرفیت‌های بسیار مذهبی اعم از بقاع متبرکه، مساجد تاریخی، آئین‌های مذهبی بسیار پررنگ است. مساجدی همچون مسجد زیبای نصیرالملک، مسجد مشیر، مسجد وکیل و مسجد عتیق از مشهورترین مساجد تاریخی شهر شیراز هستند که جاذبه گردشگری به حساب می‌آیند. 

گردشگری مذهبی با رویکرد آئین‌های عاشورایی در اصفهان توسعه می‌یابدگردشگری مذهبی و بایدها و نبایدهای آن؛ محرم ظرفیتی بالقوه برای توسعه گردشگری آئینیشناسایی 15 مسیر گردشگری در بافت تاریخی شیراز؛ مواجهه گردشگران با درهای بسته+ تصاویر

نکته‌ای که در گردشگری مذهبی باید به آن توجه کرد این است که این نوع گردشگری را نمی‌توان با کلمه‌ «زیارت» جایگزین کرد. در زیارت شما به قصد زیارت به مکان مقدس مذهبی دین خود می‌روید برای مثال شیعیان به قصد زیارت و انجام اعمال مذهبی به حرم امام رضا (ع) در مشهد می‌روند اما در گردشگری مذهبی ممکن است یک گردشگر برای بازدید از کلیسا یا مسجد تاریخی به شهر دیگری سفر کند.

توجه به طیف مخاطبان در گردشگری مذهبی 

محسن عامری، مدرس دانشگاه شیراز در رشته مدیریت جهانگردی و هتلداری نیز در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: در ادبیات علمی گردشگری برای گردشگری مذهبی با 2 طیف مخاطب روبه‌رو هستیم. 

به گفته وی طیف نخست مسلمانان یا گروه‌های شیعه هستند که اینان به سفر با دید مذهبی و دینی می‌نگرند، به طور مثال مسلمانی که به سفر حج یا مشهد می‌رود براساس باورهای دینی خود می‌نگرند و رفتار می‌کند اما گردشگر اروپایی، آسیایی یا آمریکایی که دینی غیر از اسلام دارد با دید گردشگری فرهنگی یا رویداد به این مقوله نگاه می‌کند. 

براساس گفته‌های عامری گردشگر غیرمسلمانی که در این ایام به شیراز، مشهد یا ایران اسلامی سفر می‌کند برای دیدن فرهنگ عامه و میراث معنوی مردم یا جنبه‌های تاریخی یک بنای مذهبی سفر می‌کند و این نگاه را دارد. 

بنابراین در مرحله نخست تفکیک مخاطبان در گردشگری مذهبی مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد، این موضوع را که مدرس دانشگاه شیراز نیز  تائید می‌کند منجر می‌شود برنامه‌ریزی دقیق‌تری در این مقوله انجام و بهره بیشتری از این نوع گردشگری شود. 

تور گردشگری تاریخی در 15 مهرماه 

شهرداری شیراز به مناسبت هفته گردشگری اقدام به برگزاری تور گردشگری مساجد تاریخی در روز 15 مهرماه کرده است. به گفته علی نیری، سرپرست گردشگری و امور زیارتی سازمان فرهنگی  اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در روز 15 مهر یک تور گردشگری برای بازدید از 10 مسجد تاریخی شیراز در راستای معرفی ظرفیت‌های گردشگری مذهبی برگزار می‌شود.

وی همچنین از برگزاری چهار نشست تخصصی گردشگری مذهبی به مناسبت تداخل هفته گردشگری با ماه محرم و صفر خبر داد. به گفته نیری  این چهار نشست با محوریت گردشگری مذهبی در شیراز ششم تا نهم مهر ماه در مرکز شیراز شناسی با حضور فعالان حوزه گردشگری، دانشجویان این حوزه و عموم مردم برگزار شده است. 

سرپرست گردشگری و امور زیارتی شهرداری شیراز هدف اصلی این نشست‌های علمیمعرفی ظرفیت‌های گردشگری مذهبی شیراز مطرح کرد که در آن مسیرهای مختلف گردشگری مذهبی شیراز معرفی شده است. 

یکی از مشکلات عمده در بازدید از مساجد تاریخی شیراز، به ویژه مساجدی که در بافت تاریخی قرار گرفته‌اند این است که در ساعت غیر نماز بسته است و اگر گردشگری به ویژه گردشگران خارجی در ساعتی غیر از نماز مراجعه کنند امکان بازدید ندارند. 

بسته بودن درب برخی مساجد تاریخی شیراز 

موضوعی که محمدرضا احمدی، مدیر مرکز شیرازشناسی نیز آن را تائید می‌کند و می‌گوید: از 10 مسجد تاریخی که در تور گردشگری مذهبی برنامه‌ریزی شده 7 مسجد بسته است که در حال رایزنی با اوقاف برای بازگشایی آنها در تاریخ مورد نظر هستیم.

به گفته وی مسجد تاریخی مشیر دارای صبغه تاریخی ویژه‌ای است و از آن می‌توان به عنوان مرکز گردشگری مذهبی استفاده کرد اما این روزها مورد کم‌لطفی قرار گرفته است. 

احمدی همچنین درباره دیگر مساجد تاریخی شیراز می‌افزاید: مسجد عتیق مرمت شده و دارای تاریخ شفاهی قوی و قدمت هزار ساله است اما به دلیل عدم تبلیغات، ناشناخته است و گردشگران کمی از آن مطلع هستند. 

وی معتقد است که باید تبلیغات شهری بیشتر در این زمینه فعالیت کند و بیلبوردهایی برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری ناشناخته در نظر گرفت. 

داشته‌های مذهبی استان فارس می‌تواند عاملی برای توسعه گردشگری مذهبی باشد، حتی عناوینی چون خاستگاه تعزیه و یا سومین حرم اهل بیت(ع) نیز تاثیر به سزایی در جذب گردشگران دارد. بی‌شک با محوریت حرم احمدبن موسی شاهچراغ(ع) و دیگر مساجد تاریخی این شهر می‌توان تورهای گردشگری مذهبی متعددی برای گردشگران ورودی به شیراز تعریف کرد تا شاهد ماندگاری بیشتر زائرین و گردشگران در شهر شیراز باشیم.

گزارش از حلیمه زارع 

انتهای پیام/ش

R41382/P/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۲۸۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)

به گزارش خبرنگار مهر، محمد چگنی نژاد امروز دوشنبه در نشست بزرگداشت دهه کرامت استان لرستان، اظهار داشت: در طول دهه کرامت برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری در کانون‌های مساجد برگزار می‌شود.

وی افزود: مشارکت و پشتیبانی دستگاه‌های فرهنگی و اجرایی استان لرستان برای تقویت برنامه‌های بزرگداشت دهه کرامت در استان لرستان ضروری است.

مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد لرستان با تأکید بر ضرورت حفظ رکن مردم‌محوری برنامه‌های بزرگداشت دهه کرامت، افزود: برنامه‌های بزرگداشت دهه کرامت با محوریت ترویج فرهنگ رضوی، جریان‌سازی اجتماعی و ارتقا فرهنگ دینی برگزار می‌شود.

چگنی نژاد، بیان کرد: برگزاری ده‌ها برنامه جشن و شادی به مناسبت گرامیداشت سالروز میلاد حضرت معصومه (س)، میلاد امام رضا (ع) و حضرت شاه‌چراغ (ع)، مراسم جشن روز دختر با حضور خادمان حرم رضوی به همراه برنامه‌های متنوع و مختلف فرهنگی، هنری، قرآنی و آموزشی در سطح مساجد دارای کانون فرهنگی هنری تنها بخشی از برنامه‌های دهه کرامت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد است.

وی ادامه داد: همچنین هم‌زمان با شب میلاد باسعادت امام رضا (ع) دو برنامه شاخص در شهر خرم‌آباد و در هر کدام از شهرستان‌های استان لرستان یک برنامه با محوریت مساجد برگزار می‌شود.

مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد لرستان با اشاره به فعالیت ۴۹۸ کانون فرهنگی هنری عمومی و ۳۸ کانون فرهنگی هنری تخصصی خواهران در استان لرستان، اظهار کرد: ویژه‌برنامه‌های بزرگداشت دهه کرامت در سراسر کانون‌های مساجد استان لرستان برگزار می‌شود.

کد خبر 6090853

دیگر خبرها

  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)
  • جشن‌های دهه کرامت در همه مساجد و محله‌های لرستان برگزار می‌شود
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • مناطق گردشگری شهر بهبهان + فیلم
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم